Insider’da Staj Etkinliğine Katıldım!

Eveeeet Merhabalaar,

Burası yeni oluşturduğum bir kategori ve ilk yazım olarak staj etkinliğindeki yaşadıklarımı yazacağım. Bunun devamı olarak yaşadıklarımdan, hayatımda ki kesitlerden, bu yazıda olduğu gibi staj deneyimlerimden veya gezdiğim yerlerden bahsetmeyi düşünüyorum. Aslında kısacası istediğim şeyden bahsedicem 😀 Neyse çok fazla boş yapmadan aklımdan geçenleri yazayım.

Şuanda da olduğu gibi hala staj arama sürecime devam ediyorum. Kariyerimi yazılım alanında yönlendirmek istediğim için uzun dönem staj olarak kendimi yazılımda geliştirebileceğim firmalarına başvurmaya özen gösteriyorum. Insider’da ülkemizin gerçekten sayılı firmalarından. 2012 yılında bir start-up olarak kuruldu ve şuan dünyaya açıldılar. Birçok ülkede ofisleri bulunuyor ve birçok ünlü firma ile partnerlikleri mevcut. Büyük yatırımcılardan yatırım aldılar ve hızla büyümeye devam ediyorlar. Ülkemiz adına gerçekten güzel bir olay. Ben ilk olarak 1,5 yıl önce duydum ve araştırdım. Gerçekten yaptıkları etkiyi ve işleri görünce mutlu oldum. Dünya artık her geçen gün daha da teknolojiyle iç içe bir hal alıyor ve bizimde ülke olarak buna ayak uydurmamız lazım. Insider bunun için ilham kaynağımız olabilir. Bizimde çok güzel işleri başarabileceğimizin göstergesi olduğuna inanıyorum.

Etkinliğe gittiğimde tanışma kısmından sonra onların sunumu oldu. Ben çoğu firmanın yaptığı gibi kendi başarılarından ve şirketin başarılarından bahsedeceklerini düşünmüştüm. Fakat gerçekten bu adamların derdi başka. Bu adamların derdi şirketin büyüyüp gelişmesi veya kendi başarıları değil. Bu adamlar ceplerini doldurma derdinde değil. Ülkede kimse yapmıyor bana mı kalmış kalkındırmak deyip kendilerini düşünebilirlerdi ama yapmamışlar. Bunu gördüm ve şahit oldum. Gerçekten iyi insanlar yetiştirmeye ve büyük etki yaratarak insanları teşvik etmeye çalışıyorlar. Haftasonları liseli gençlere eğitim vermeye çalışıyorlar. Şirket içinde sürekli eğitimler veriyorlar. Onca işlerinin arasında ışık olmaya çalışıyorlar. Sunumu cidden çok beğendim. Bu iş her Türk gencinin omuzlarında. Daha önce bir sürü başarılara imza attık. Geçmişten ders alıp geleceğimizi kendimiz yönlendirmeliyiz. Başkalarının eline bırakamayız. Kendimizi çaresiz hissetmemeliyiz çünkü yapabiliriz. Atatürk gibi yüce bir lider çıkarmış milletiz. Ola ki kendimizi çaresiz hissedersek Atatürk’ün yaptıklarını düşünüp öncekinden kat kat daha fazla çalışmalıyız. Bu işe dört elle sarılmalıyız. Kesinlikle yapacağımıza inanıyorum. Etkinliği anlatacaktım konu nerelere geldi 🙂 Ama hakikaten çok çok önemli bunlar.

Sunumdan sonra product management kısmı ve development kısmı olarak ikiye ayrıldık. Ben development kısmında yer aldım. Etkinliğe gelen bir sürü kişi vardı. Product kısmına vaka verildi ve sunum hazırlayıp sundular. Bize Javascript, JQuery, HTML ve CSS bulunan bir yılan oyunu kodları verildi. Kodlar tabii ki tam değildi. Bizden yapmamızı istedikleri yaklaşık 8-9 soru vardı. Sorulara örnek vermek gerekirse yılanın yemesi için yem eklenecekti. Oyuna skor kısmı eklenecekti. Yılan sınırlara çarpınca ya da kendine çarpınca oyun biticekti gibi şeyler. Ben Javascriptin temel yapılarını biliyorum fakat kod gerçekten zordu. Çok uzun süre uğraşmama rağmen kayda değer bir şey yapamadım. Yani soruların çok azına çözüm bulabildim. Zaten orada da bizden komplike bir şey beklemediklerini, programlama mantığımızı görmek istediklerini söylediler. Süremiz bitince yaptığımızı sırayla bizimle ilgilenen kişilere anlattık ve program sona erdi. Ben kendi adıma o etkinliğe katıldığım için mutluyum. Benim için güzel bir deneyim oldu. Böyle etkinliklere katılmaya çalışacağım. Umarım bu etkinlikten de güzel bir sonuç alırım.

İlk yazımda sizinle paylaşmak istediklerim bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonra ki “Benden bi parça” yazımda görüşmek üzeree. Bu arada sorunuz veya paylaşmak istediğiniz bir şey varsa mutlaka iletin. Sağlıcakla kalıın.